Bazı günlerde “hiçbir şey yapmama” hakkımı kullanmak istiyorum. Ne bileyim, işe gitmeme hakkımı mesela. Sonraaa, canım istemiyorsa işyerinde kimseyle konuşmama hakkımı bir de. Böyle bir şey herhalde mümkün değil. Olsa güzel olurdu oysa. Zira böyle bir şey olsa, insanlar önce nezaketinizden, sonra da aklınızdan şüphe  edebilir.
Bazı şeyleri “öylesine” yapıveriyor nasılsa insanlar. Bankalar ya da GSM firmaları sizi öylesine kazıklıyor, halden anlamayan insanlar saçma sapan laflarıyla sizi öylesine rahatsız ediyor, arkadaşınız öylesine o şekilde davranıyor falan filan. Bazen “öylece” durmanın bünyeye gerçekten iyi geleceğine inanıyorum. Evdeki kediler gibi öylesine yatsam, Ovacık’taki keçiler gibi öylesine dursam… Öeh.

Bazen çok sıkılır da, kendisi için bir şey yapmak ister ya insan... İstediği an yapmalı onu, ertelememeli. Bu illa dünya seyahati gibi herkesin hayali olan ama pek azının yapabildiği, ütopik bir şey olmak zorunda da değil. Basit bir şey de olabilir. Bugün öyle bir şey yaptık biz de. (Aman öyle ulvi bir şey değil ama çok iyi geldi ikimize de, mühim olan bu.) Sinemaya gittik yahu! 

Kasım'ın son günü, aralığın başalngıcı :) karışık hisler içerisindeyim. Ve evet, nasıl ifade etsem bilemedim.Bahar yaklaşıyor diye şuursuzca sevinmek için erken sanırım.

Bazen, bazıları...

Bir zamanlar kaybıyla beni çok üzmüş, ölümü içime kıymıklar batırmış bir'i için bir arkadaşım "Amaan, ne kadardır tanıyordun ki? Hem çok üzmüştü seni." deyip beni dehşete sürüklemiş, dostum; ise bu yorum üzerine "Bir insanı sevmek için uzun süre geçmesi gerektiğini düşünenler gidip de analarını sevsin" demişti.

Analarımızı sevelim o ayrı, ama an'lar önemlidir bir insanı tanımak ve sevmek için. Paylaşılanlar kafidir. İki kişi arasında geçen o ufak ve güzel şeyler biriktirilir zihinde. Öyle uzuuun yıllar yıllar geçmesi, bir şeylerin pişip dibinin tutması da gerekmez.

Lale Müldür sanki böyle durumlar için yazmış aşağıdakini:


"bazen ama bir insanla bir şey olur
kısa süren bir şey
iki geyiğin sıçrayıp havada öpüşmesi gibi
bazı insanlarla
yıllarca görüşsen de
bir şey olmaz." nokta.. the end :)
Previous
Next Post »
0 Yorum

Umarım gününüz güzel geçer:)